Életképek


Életképek, pontosan azt takarja, amit az ember sejtene a címből. A saját Pál Utcai Fiúk modern világunkról van szó, ahol a fiúk mindennapjait mutatjuk be. Időrend nincs, teljesen össze-vissza írunk, mindig azt, ami éppen eszünkbe jut. Viszont csak most és csak nektek időrendbe pakoltuk őket, ellenben néha érthetetlen egy középsulis rész egy jelen időben játszódó nélkül. Tehát akkora katyvasz az egész, hogy még néha mi sem tudjuk kibogozni. 
 A történet röviden, csak, hogy képbe legyünk: A srácok ovis vagy általános koruk óta ismerik egymást, kinek-ki volt már kisgyermekkorban is a társa. Csónakos hetedik félévkor csapódott hozzájuk, és onnantól kezdve szinte elválaszthatatlan legjobb barátok lettek Bokával. Ahogy haladtunk az évekkel a srácok élete is úgy bonyolódott, mert hát kinek ne lennének olyan mindennapos problémái, hogy szerelem, egyetemi felvételi, család, random beszólások túlságosan is komolyan vétele és hasonlók. Tovább haladva, és ez már jelen időben van, Nemecseknek van egy Grund nevű étterem-bár-valamije a Pál utcában, Áts Ferinek pedig egy Vörös Sárkány nevű pubja, pár utcával feljebb (valahol a Baross környékén). Szóval az életük nem állt meg, így huszonhárom-huszonöt évesen is rengeteg történetet tudnak elmesélni, és a múltjuk közel sem teljes még. 


- Minden kell, {Lexy}
     amelyben az általános iskolától indulunk ki, de a végére már eléggé jelen-közeli állapotokhoz lyukadunk ki. Ezért az első két fele valóban időrendben előre pakolható, de az utolsó két része pedig valamikor az Egypercek környékén játszódik.

    amelyben már elhagytuk az általános iskola utolsó két évét, és ott tartunk, hogy a srácok kilencedikesek. Főként Csónakos narrációját hallgathatjuk. Higgyetek nekem, nagyon jó diák volt.

- Jövő, {Pepi}
       amelyben még tulajdonképpen a srácok középiskolások. Egyébként ez egy hosszabb ficnek indult, de Csele egyetemi éveit és kolis kalandjait egy másik részben mesélem el nektek.

       amelyben olvashatunk Barabás szalagavatójáról, ami egy évvel volt később, mint Bokáéké. Csele és Csónakos eközben elvannak tűnve valamerre. 

- Halloween {Lexy}
     amelyben három páros halloween estéjét láthatjátok, csak a szokásos PUF módon. Talán egy kicsit más lett, mint eddig volt.

- Most, {Lexy}
     amelyben ugrunk egy hatalmasat, és valahol ott járunk már, hogy a srácok huszonhárom év környékén vannak. Amúgy Geréb szemszög, részben a Boréb vége, részben a GerÁts kezdete.

- Egypercek, {Lexy}
         amelyben Boka és Csónakos azon pár hónapjából mesélünk nektek, amikor együtt laktak. Mert hát mire való egy legjobb barát, ha nem egy durva szakítás után befogadni a másikat.

- CHAT*, {Pepi}
        amelyben Csele úgy dönt, hogy megpróbál egy kis életet lehelni Bokába. Mondhatni nem sok sikerrel. Egyébkén teljesen kusza az egész, szóval ne lepődjetek meg, ha érthetetlen.

       amelyben valami megmagyarázhatatlan nagyon hirtelen felindulásból a Vörösingesek a Grundon kötöttek ki és együtt buliztak. Innentől kezdve egyébként a Vörösingesek egyre gyakoribb szereplők lesznek.

   amelyben bemutatom nektek Cselnakosék állatkáját. Egyébként ez időben több helyen is játszódhatna, azért fontos itt, mert a Másodpercekben Árpika fontos szereplő.

- Másodpercek, {Lexy}
     amelyben azon kívül, hogy Kolnay annyira megfázik, hogy napokig lázas, semmi fontos nem történik, de pont ez az Életképek megnevezés lényege. Szeretünk a srácok egyáltalán nem fontos dolgaikból szöszöket írni. 

- Életpercek, {Lexy}
     amelyben rájöttünk, hogy Cselnakosék annyira kis idill párosok, hogy muszáj voltunk ezzel valamit sürgősen kezdeni. Amúgy aggodalomra semmi ok, komolyabb vitát köztük nem tudnánk megírni, mert még nekünk is fáj. 

- Másodképek, {Pepi}
        amelyben az Életpercek történéseit párszáz szóban Csele szemszögéből is láthatjuk. Emiatt ez szorosan összekapcsolódik az előzővel.

- Elsők, {Lexy}
      amelyben egy nem túl összeszedett Gerébről, egy igen csak beszívott Pásztor Ádámról, egy nagyon szerelmes Cseléről és egy végre meggyógyult Kolnayról olvashatunk.

- Életképek, {Lexy}
        amelyben Boka már megint KRESZ vizsgázik. Csónakos meg természetesen elkíséri, amúgy meg a srácok átlagos napjairól szól.

        amelyben kicsit többet megtudhatunk a fiúk családjáról, pontosabban arról, hogy a szívükhöz ki áll a legközelebb. 

- Momentum, {Pepi}
      amelyben az "Aki a legközelebb..." közvetlen történéseit olvashatjuk négy szemszögből. Csónakos, Boka és Nemecsek fogadnak, Kolnay és Barabás megint vitatkoznak, Feri és Geréb pedig, nos ők megvannak valahogy. 

            amelyben már kitudja mikor járunk, de az biztos, hogy pár nappal, héttel, esetleg hónappal az előző kettő történései után. Fun fact, hogy ez íródott elsőnek. 

          amelyben megtudjuk hogyan viszonyult Csele mamája Csónakoshoz és fordítva.

- Párszázas ajánlatok, {Pepi, Lexy}
     amelyben összeszedtük az lehető legtöbb mini-történetet, amit írtunk velük. Valószínűleg lesz még ilyen.

- (My) Shot, {Pepi, Lexy}
       amelyben sok kicsi történetet próbáltunk nem a feledés és a messenger üzenetek homályában hagyni.

- Túlélni {Lexy}
       amelyben kijelenti a kormány, hogy karantén van és kötelező otthon maradnia mindenkinek, amit Csónakos nem visel jól.

- Búcsúzni kell {Lexy}
       amelyben megtudhatjuk, hogy mi lett a fiúkkal 15-20 év múlva. Előre is bocsánat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése