2019. április 26., péntek

Halloween

Régen írtam velük és kellett egy kis valami... Tessék, a VALAMI! :D
Bolnay/Cselnakos/Boréb
Jó olvasást!

 Kolnay szerette az őszt, viszont sosem ünnepelte a Halloweent. Most azonban már csak a Barabás ellen tervezett bosszúból is, de eldöntötte, hogy el fog menni arra a bulira, amire hetekkel ezelőtt facebookon meghívták. Az egész halloweent megcsavarták a szervezők azzal, hogy nem valami ijesztő, vagy klisés dolognak kellett beöltözniük az embereknek, hanem az előző exednek. Ezek alapján bárkinek volt még kérdése, hogy Kolnay miért nem akarta kihagyni ezt az eseményt? Természetesen kipakolta a szekrényét és azokat a ruhákat, amiket Barabás nála hagyott, megpróbálta először felvenni, a nagyja annyira lógott rajta, hogy inkább viszahajtogatta a polcra őket. Végül egy egész passzos csőfarmer és egy egyszerű fekete színű Pull&Bear pólónál maradt. Belenézve a tükörbe még összekócolta a haját és feltolt a fejére egy napszemüveget. Teljesen elégedett volt a látvánnyal. Fogta az iratait, a pénztárcáját és a telefonját, majd elindult az adott címre. Út közben, fülében az aktuális AK26 számmal azon gondolkodott, hogy vajon a másik eljön-e? Hiszen eredetileg azt beszélték meg, hogy együtt jönnek, de aztán a tegnap előtti veszekedésük után, mikor kimondták a szakítást (már ki tudja hanyadszorra), abban sem volt biztos, hogy menni akar. Mondjuk Csónakos megígérte, hogy elmennek ők is Cselével. Aztán végül úgy döntött, hogy ez lesz a lehető legjobb bosszú. Az ő ruháiban eljönni, miközben jól szórakozni. Az egyetlen bökkenő az volt, hogy a ruhán még mindig érződött az illata, amit nem tudott kiverni a fejéből, bármennyire is próbálkozott. Vagyis hazudta magának, hogy próbálkozott.
 A célhoz érve egy egyszerű kis szórakozóhelyet fedezett fel. Az ajtóban két pasas állta útját, akik miután jó alaposan végig néztek rajta, elkérték a személyiét is.
 - Elmúltam már tizennyolc. - Vigyorgott az őrökre, majd ahogy levették előtte az ajtóról a láncot, felsőbbrendű mosollyal besétált mellettük.
 A hely zsúfolásig volt tömve emberekkel, akik közül leginkább a női ruhában táncoló férfiak tűntek ki legjobban. Kolnay úgy döntött, hogy egy ital oldaná a hangulatát, előbb a bárpulthoz megy, hátha még társasága is akad.
 - Egy vodkát kérnék! - Kiabálta túl a hangzavart és a nőre mosolygott.
A tárcájáért nyúlt, de egy kéz a háta mögül pénzt dobott az asztalra.
 - Én állom. - Hangzott fel a legszebb mondat a világon.
 Kolnay lehúzta a töményet és csak azután fordult meg, hogy megnézze ki is volt olyan kedves, hogy rá szánta a pénzét. Azonban aki előtte állt, pont az a személy volt, akit a legszívesebben elkerült volna még egy darabig. Végig nézett exén, aki az Ő ruháiban volt, ami azért valljuk be viccesen hatott, lévén, hogy legalább egy fejjel magasabb a másik nála. A rövidnadrág, ami éppen küzdött, hogy a helyén maradjon, talán az egyetlen dolog volt, ami ráment, de mikor feljebb vándorolt a tekintete, meglátta kedvenc alvós pólóját, amin a "Nem dughatok meg minden nőt a világon, de erősen próbálkozom" mondat virított.
 - Látom nagyon odatetted magad. - Vigyorodott el.
 - Ha tudom, hogy te vagy, még azt is hagyom, hogy az enyémet is kifizesd. - Emelte Barabás magasabbra a pohár sört, amibe épphogy beleivott.
 - Nem tehetek róla, hogy még akkor is szimpatikus vagyok neked, mikor épp utálsz. - Vont vállat Kolnay.
 - Szopj le! - Forgatta meg a másik a szemét és hátat fordítva neki, elsétált a mosdók felé.
 Hiába próbálta később azzal magyarázni, hogy a férfiúi büszkesége nem engedte, hogy Kende mondja ki az utolsó szót, tudta, hogy ezzel csak saját magának hazudott.
 Benyitott a WCbe, ahol azonnal elhalkult a zene.
 - Nagyon szívesen megtenném, de tudod valaki szakított velem. - Támaszkodott az ajtónak, miközben nézte, ahogy a másik kezet mos.
 - Nem én akartam, hogy vége legyen! - Fordult felé mérgesen és nem érdekelte, hogy a mosdókagylón hagyta a sört, egyre közelebb merészkedett a tűzhöz.
  - Bazd meg magad! - Lökte el magát Kolnay az ajtótól.
 Átszelve köztük a maradék távolságot, exének alkohol ízű csókjába fojtotta a további gondolataikat.
 - Jól állnak a cuccaim. - Szakadt el egy pillanatra Kende, amire a másik csak felnevetett.
 - Pedig csak két napja mentünk szét...
 - Idióta!
 Nem tudják meddig folytatták volna, ha rájuk nem nyit egy részeg pasas. Szerencsére annyira be volt állva, hogy nem fogta fel mi történik körülötte, így a srácok nyugodtan leléphettek, hogy aztán otthon idegeljék ki egymást.

~~0~~

 - Már megint mi leszünk ott utoljára. - Állt Bandi az ajtó előtt, teljesen normális felszerelésben, miközben már fél órája próbálta kiimádkozni Csabit a fürdőszobából.
 Neki nem kellett túlságosan kiöltöznie, hiszen egy egyszerű ruha kellett csak, meg eg yevezőlapát, ha már csónakosnak öltözött.
 - Tudom, hogy megígértem - hangzott bentről tompán a válasz -, de én szem szeretnék így kilépni se az utcára.
 Csónakos ismét az órájára nézett. Most már biztosan elkéstek és kivételesen nem miatta, de ezt senki nem fogja elhinni.
 - Figyelj, ha ennyire rossz, akkor átveszed. - Mondta ki az utolsó lehetőséget, ami eszébe jutott. - Mi lehet egyáltalán olyan szörnyű egy szoknyában? Én is vettem már fel egyszer... Vagy kétszer. Ki számolja?
 Mielőtt folytathatta volna, hirtelen nyílt az ajtó, ahonnan Csabi lépett ki, teljes harci díszben. Haja hátrazselézve, szeme enyhén kihúzva, ami egy kicsit rocker stílust adott az egész megjelenésének. Az ajkai vérvörösre festve, míg fülében a szokásos apró arany fülbevalója volt. Egy szimpla fekete topp volt rajta, ami kihangsúlyozta vékonyságát, alul pedig egy testhez álló, térdig érő farmer szoknya volt. Az egészre csak dobott egy lapáttal a neccharisnya, amiből csak egy kis csík látszódott a hosszú csizma miatt.
 - Tudtam! - Szólalt meg Csele elszörnyedt hangon. - Utálod.
 - Csabikám, én csak egy dolgot utálok. - Találta meg végre Bandi is a hangját. - Hogy ezt a jelmezt túl szűkre varrták, na meg hogy nem megyünk sehova.
 Mielőtt bármi válasz érkezhetett volna, Csónakos elmosolyodott és megcsókolta Cselét. Kezei a szoknya aljához csúsztak és egyre feljebb tolta az anyagot.
 - Ugye tudod, hogy a rúzs nem fog lejönni egykönnyen? - Nevetett Csabi, mikor megérezte a másik kezét a combja belső felén.
 - Hidd el, hogy el fog az még ma este kopni. - Súgta a fülébe.
 Szóval így történt, hogy végülis ismét Csónakos miatt késtek el egy buliból.

~~0~~

 Mikor megérkezett az SMS Boka telefonjára, hogy Bandi és Csabi inkább otthon maradnak, Jani csak megnézte, majd visszadobta az éjjeliszekrényre a készüléket. Pontosan tudta, hogy ez lesz, így igazából el se kezdett készülni. Majdnem éjfélt ütött az óra, mire letette a könyvet, amit olvasott és mintha csak megérezte volna, Geréb akkor esett be az ajtón.
 - Haza értem! - Kiabált át a szobákon.
 Boka csak megforgatta a szemét és kimászott az ágyból. Ahogy hallotta, barátja már nem volt szomjas, szóval úgy döntött segít neki, legalább egy zuhanyt megejteni és eltalálni az ágyig.
 - Szia. - Mondta és az alkohol szag ellenére megcsókolta a másikat.
 Dezső szó nélkül követte őt a fürdőbe és hagyta, hogy levetkőztesse őt. Aztán nagyjából addig hagyta magára, amíg kerített neki egy boxert és egy alvós pólót.
 - Hányni fogok. - Morogta, miközben hagyta, hogy Boka megtörölje a haját.
 A fürdőszoba csendjét csak a csapból egyenletesen csöpögő víz zavarta meg.
 - Nem fogsz. - Somolygott a másik. - Utálsz hányni.
 - Jah, utálok...
 Ennyiben hagyták a dolgot. A zuhany-párás levegőről kilépve, Geréb reszketni kezdett, amit természetesen az elfogyasztott alkohol számlájára is felírhattak volna. Jani mindig is előrelátó volt, így reggelre előkészítve egy pohár vizet és egy aszpirint a konyha asztalra rakott. Útközben lekapcsolva a villanyokat, betámogatta párját a szobájukba, ahol az ittas fél szinte azonnal bedőlt az ágyba, hogy nyakig betakarózva várja, míg a másik hátulról át nem öleli.
 - Szeretlek. - Motyogta, mielőtt elnyomta volna a mámoros álom.
 Boka pedig csak hálát adott mindennek, hogy pont Geréb Dezső az, akibe beleszeretett évekkel ezelőtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése