2021. április 29., csütörtök

Tresse de cheveux


Hosszú sztori röviden: Nem hagyhatom, hogy Kija meghaljon... Erwin Smith x Levi Ackerman (Attack on Titan) fanfiction, és milyen meglepő, megint gyerekük van. Fáradt vagyok bármit is ide írni, remélem tetszeni fog! Ne várjatok sokat, csak egy szösszenet...
Jó olvasást!

  Erwin Smith felül a konyhapultra, miközben figyeli családját. Ma van Historia első napja az óvodában és míg ő neki a tízórai csomagolás jutott, addig férje éppen a lányuk haját próbálja befonni.
 - Azt akarom, hogy apu csinálja. Olyan hajat akarok, mint Elsának! - Görbül sírásra a kislány szája, miközben morcosan ül a széken.
 Levi szem forgatva újra és újra átfésüli a szőke tincseket, mígnem teljesen biztos benne, hogy nem marad kóc. Aztán nekilát az aprólékos munkának. Ujjai fürgén mozdulnak és annyira koncentrál, hogy még a nyelve hegye is kilóg kissé. Eredetileg Erwin dolga lenne ez az egész, de jobb karja elvesztése óta sajnos ez lehetetlenné vált, így marad neki a néző szerep. Ahogy Levi lassan a végére ér, úgy szalad fel hitetlenkedve férje szemöldöke.
 - Tessék, ha így nem tetszik, akkor apu csinálja legközelebb. - Mondja ironikusan és összegumizza a fonat végét.
 Levi nekidől az asztalnak és várja az ítéletet. Hisu kiszalad a tükörhöz, párszor körbe fordul. Erwin szíve pedig cseppfolyóssá válik a mellkasában, ahogy elnézi lányát. Világoskék, Elsa hercegnős ruhában és most már tökéletes fonattal szalad oda átölelni az apját.
 - Tetszik, úgyhogy megtartalak. - Hozza meg az ítéletet, mint egy igazi kis királynő, majd a szobájába rohan kiválasztani azt az egyetlen játékot, amit Erwin enged, hogy elvigyen magával az oviba.
 A kék szemű lecsúszik eddigi helyéről és macska léptekkel surran közelebb a másikhoz.
 - Ezt hol tanultad? - Húzza magához férjét és óvatos csókot nyom a homlokára.
 Levi csak megvonja a vállát.
 - Gyakoroltam. - Hangjából mintha egy kis büszkeség csengene. - Menj, készülj el te is!
 Erwin gyanakodva néz le rá, de nem kérdez többet. Hogy Levi honnan tanult meg ilyen szépen fonni, Erwin sosem tudta meg.
 - Minden nap meg tudsz lepni. - Mosolyog rá, majd beballag a szobájukba ő is felöltözni.
 Fél óra múlva el is tudnak indulni, mégis elkésnek az első nap, mikor kiderül, hogy a kedvenc plüss Olaf otthon maradt, így vissza kell fordulniuk. Azonban, ahogy Erwin ott áll az óvoda ajtajában és próbál nem elérzékenyülni, érzi, hogy ezt a pillanatot sohasem akarja elfelejteni.

2 megjegyzés:

  1. Oh, istenem, ez de nagyon édes volt <3 ez most kellett is a pici lelkemnek, túl sok angstot olvasok mostanában xD
    Olyan aranyos volt a kislány, pláne mikkor kijelentette, hogy megtartja. Tetszett az a szókép is, miszerint megolvad a szíve. És kár, hogy nem tudjuk meg, honnan tanulta, de talán nem is számít, Erwinért képes volt <3

    VálaszTörlés
  2. Oh, az istenekre... Shame on me... Mármint: SHAME ON ME!!! Mi az hogy április 30 óta nem válaszoltam? Rossz Dobby *veri a fejét a falba* Sajnálom ;-;
    Az életem angstokból áll, de úgy érzem néhány karakter nem érdemli meg, szóval abból születnek a Pindúr Pan... Akarom mondani, ezek a ficek. :)
    Nem is emlékszem honnan tanulta, pedig volt rá normális válaszom. (jah, áprilisban shame)
    Köszönöm, hogy elolvastad <3 Köszönöm, hogy türelmes voltál :')

    VálaszTörlés