2017. március 11., szombat

Nem tragédia

Jó estét ^^ Egy kicsike songficet hoztam ma nektek. ERRE a dalra írtam és nagyon életre keltek a szereplők, úgyhogy megint nem azt írtam, amit eredetileg szerettem volna... Azért remélem tetszeni fog így is :') Előre is bocsánat mindenkitől.



  Castiel rengeteg esküvőnek volt már tanúja, de arra nem volt felkészülve, hogy egyszer tényleg tanú lesz egy ilyen eseményen. Fent állt az oltár mellett, új öltönyében és várta, hogy megszólaljon az ezer éve használatos orgona szó. Dean hátát szuggerálta egészen addig, míg Lisa be nem lépett a terembe, hófehér menyasszonyi ruhájában. A nász nép felállt és néhányan elérzékenyülve néztek végig az arán. Castiel azonban csak egy sajnálkozó tekintetet vetett rá. Zavarta, hogy Dean őt választotta. Talán nem így lett volna, ha tudja, hogy mekkora egy szajha is ez a nő. Helyette csendben megvárta, míg Lisa felér az oltárhoz. A pap belekezdett a szövegébe, de az angyal már régen nem odafigyelt.

~~

 Nagyot sóhajtva felemelte a fejét, és a kezében tartott csokrot, amit még az esküvő elején tuszkoltak a kezébe, most hozzávágta Dean öltönyéhez.
 - Te idióta! - Nyögte ki az első meglepődések után. - Nem látod, hogy ez a nő mindenkivel megcsal téged?
 A jelenlevők egyetlen emberként hördültek fel, míg Lisa a szája elé kapta a kezét.
 - Te mit csinálsz? - Fordult felé Dean mérgesen. - Miért mondod ezt?
 Castiel maga sem tudta. Csak, hogy ki kellett adnia magából.
 - Megmentelek egy borzalmas jövőtől. - Halkult el a hangja.
 Össze volt zavarodva. Most jött rá igazán, hogy nem akarja ezt az esküvőt. Úgy nem, hogy Dean másnak mond igent.
 - Szívesen. - Mondta, azzal kiviharzott a teremből.
 Az egész egy kicseszett szappan operának hatott. Mikor kiért a levegőre, nekidőlt a templom falának és lecsúszott mellette. Nézett ki a fejéből és várta, hogy bentről ismét megszólaljon az az olyannyira utált orgona szó. Bezzeg, ha Dean neki mondana igent, akkor lehetne Metallica a bevonuló zene. Vagy Gun's & Roses. Bármi, ami a vadászt mosolyra készteti.
 - Jól vagy? - Hangzott fel hirtelen mellőle egy hang, mire összerezzent.
 Túlságosan belemerült a gondolataiba.
 - Dean? - Fordult felé. - Ti... Te..?
 Azt akarta kérdezni, hogy miért nem bent van, a menyasszonya mellett? Vagy ennyi ideig sajnáltatta volna magát? Dean azonban csak lecsúszott mellé a földre.
 - Tudod, mindig is szerettem volna családot alapítani és ezt Lisa meg tudta adni. - Kezdett bele a magyarázatba.
 - Sajnálom. - Bukott ki Castielből a könnyű hazugság.
 Egyáltalán nem bánta azt, ami bent történt.
 - Ne tedd! - Rázta a fejét mosolyogva a mellette ülő. - Tudod mióta vártam arra, hogy végre nyiss felém?
 Az angyal álla a pokolban köthetett ki valószínűleg. Nem tudta feldolgozni az előbb hallottakat. Biztos csak képzeli. Igen, ez egy logikus magyarázat lenne.
 - Castiel,  szeretlek. - Mondta fáradt hangon, lehunyt szemmel Dean. - Mondd, hogy te is érzel valamit irántam, mert ebből már sehogy nem jövök ki jól. Épp most hagytam faképnél egy menyasszonyt, csakhogy azzal lehessek, akit valóban szeretek. Kérlek, mondj valamit.
 Castiel azonban meg sem tudott szólalni. Csak bámulta a vadászt, és próbálta megfejteni az arcvonásait. Viccelne? Nem. Ahhoz túl komoly témáról van szó. Aztán észrevette, ahogy Dean a gyűrűjével szórakozik. Szép lassan lekerült a vadász ujjáról, aki idő közben már a kék íriszekbe fonta az ő örökké zöld szemeit. Feltámaszkodott, de csak annyira, hogy pont szemben legyen az angyallal.
 - Castiel, hozzám jössz? - Tette fel Dean a kérdést reménykedő arccal.
 Egy perc néma csend után az angyal végre megszólalt.

~~

 - Igen. - Hangzott a magabiztos válasz, ahogy kinyitotta szemeit.
 A templomban csend lett. Castiel pedig hirtelen azt sem tudta hol van. Dean érdeklődve fordult felé és mosolyogva a vállára tette a kezét.
 - Haver, szerintem Lisa tudja mit kell mondani. - Veregette meg a másikat, most már nevetve.
 Castiel el akart tűnni a föld felszínéről. Lehetőleg azonnal. Megrázta a fejét, hogy kitisztuljon. Igen. Túl szép volt, hogy igaz legyen. Félrebiccentett fejjel nézett végig a fehér ruhás nőn. Kár, hogy egy ribanc. - Sóhajtott nagyot, de most már ezt megtartotta magának. Ez még nem jelenti azt, hogy bűnös. Csak annyit, hogy jó barát.

2 megjegyzés:

  1. Ohwwww, pedig annyira reménykedtem, hogy összejönnek! *hiszti on* A kövi fic legyen az, hogy milyen a kettejük esküvője, kééérlek. *-*
    Egyébként Lisa karakterét bírtam a soriban, még ha Dean párja is volt... De Destiel akkor is minden és mindenki előtt jön, ez törvény. :3 Kérem a kövi adagomat! ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én esküszöm össze akartam őket hozni, de ők nem akarták! *mutogat feléjük dühösen* Sajnos a következő fic sem lesz kedvesebb a szíveddel :") De örülj neki, mert van REMÉNY *-* vagy mi :D

      Törlés