2017. február 23., csütörtök

High way to hell

Olvassátok sok szeretettel. Ez most csak három embernek szól és persze saját magamnak. Lex, Juni, Pepi... kérlek, ne akarjatok megkövezni ... nem tehetek róla ... kényszerítettek! 


- Készen vagytok már? - Toporogtam az ajtóban idegesen. Nem akartam elkésni. 
- Te csak ne pattogj. Alig van rajtad ruha! Persze, hogy hamar elkészültél! - Kiabált ki Alexa a fürdőből, ahol a tükörből néztem végig, ahogy éppen a haját igazgatja. 
- Igaza van. - Libbent mellém Pepi. - Ne morgolódj. Időben odaérünk. 
- Hol van már Lex? - Került elő Juni a konyhából. 
- Higgadjatok már le. Nélkülem el sem kezdődik a buli. - Jött ki kacsintva. 
- Majd, ha a rohadt szárnyaiddal nem bököd ki a szemem, akkor indulhatunk is. - Pirulva tüntette el a tollas testrészeit. 
- Bocsánat. 
- Ez most komoly? - Nevetett fel Réka. - Mi feketében, ti meg fehérben jöttök? 
- Stílusoson. - Kacsintott Juni. 
Tudni kellett, hogy a "fehér" lánykák igazi angyalok voltak. Úgy értem: IGAZI, igazi angyalok. Pepi viszont az alvilág királyát szolgálta, míg én mindegyikőjükkel vadászat során találkoztam. A sors furcsa fintoraként mégis jó barátnők lettünk így négyen, hiába próbáltam igazából mindegyikőjükkel végezni. 
Éppen egy rock koncertre tartottunk. Volt egy hely itt LA-ben, aminek Crowley volt a tulajdonosa és a különlegessége az volt, hogy senkit nem érdekelt mi vagy. Természetesen civileket nem engedtek át, de démon, angyal, vadász, pishtaco, vámpír, vérfarkas.... bárki bemehetett és elfelejthette egy időre a gyűlölködést. A mai nap sem volt más. Mióta Pepi megmutatta a helyet, odajártunk és imádtuk. 
A mai este mégis különleges volt. Versenyt hirdettek múlt hónapban, miszerint vegyes felállású zenekarok mérhetik össze a tudásukat. Így történt hát, hogy a drágalátos párjainkat nem hagyta nyugodni a versenyszellem. 

A bárba érve már hangolt a nyertes zenekar és alig lehetett megmozdulni a bejáratnál. 
- Mondtam, hogy jöjjünk hamarabb. - Duzzogtam fennhangon, de Pepi előkapta a telóját és pötyögött valakinek. Megkérdezni nem maradt időm, már ott is termett mellettünk a semmiből Crowley.
- Gyönyörűségeim. - Tárta szét a karját. Elegáns volt, mint mindig. Emlékszem régen a fél világot átkutattam, hogy megtaláljam a módját, hogy is lehet végképp eltenni láb alól. Végül persze a szívembe lopta magát. 
- Meg fogok fagyni. - Reszketett Juni. 
- Több ruha, nagyobb hő. - Szúrta oda a király, de már vitt is a hátsó bejárathoz. 
Benn fülledt meleg volt. A hangszóból dübörgött a rock. A taxik és mentők zaja után, megnyugtatónak találtuk mind a négyen. 
- Isztok valamit? - Hajoltam a lányokhoz, mindenki egyhangúan akasztotta be a művész öltözőbe a kabátját és megindultunk a pulthoz. Kikértem három vodkanarancsot a csajoknak, én pedig rendeltem magamnak egy világos sört és egy kis vodkát. A rövidet lehúztam, aztán asztalt mentünk keresni. Elég macerás volt, de végül találtunk egy - nekünk fenntartott - helyet. 
Az italok fogytak, de a koncert csak nem akart elkezdődni. Végül eluntuk magunkat és Pepivel kimentünk rágyújtani. 
- Hallod, kitekerem a nyakukat, ha nem állnak neki zenélni. - Morogta két slukk közt. 
- Igen. Én meg még siettettelek titeket. Kíváncsi leszek mit hoznak ki ebből az egészből. - Helyeseltem. 
- Elkezdtééék! - Nyomta el a cigit, követtem és siettünk be, hogy le ne maradjunk a nagy fellépésről. Junihoz és Lexyhez csapódva ácsorogtunk az első sorokban. A nézőtér elsötétült, a színpadra pedig elkezdtek felszállingózni a "sztárok". Elsőként Pepi imádni való szerencsétlen kis angyala érkezett, megszokott ballonkabátjában, aminek a hátára sprayvel rá volt fújva egy szöveg: "Your pretty face is going to hell". A haja az ég felé zselézve, tüskékben meredezett és rikító kék szemeit fekete szemceruza keretezte. Szelíd mosoly kíséretében állt meg a szintetizátor mögött, mire Pepi rákacsintott. Következőnek jobb oldalról, kimért léptekkel lépdelt be Sam Winchester, basszusgitárral a nyakában. Hajában pirosra festett tincsek rikítottak, szemei neki is feketére festve, pólója köldökig felvágva és mintha az orrában egy karika is csillogott volna. 
- Édes istenem... - Sóhajtott Juni ájuldozva. Az arca paradicsom piros volt. Akarom mondani, pont olyan, mint Sam kamu tincsei. 
- Oda nézzetek! -Sikkantott Lexy és a karomba kapaszkodott. Ha éltetek még angyal és angyal közti szerelmet, na az az övéké volt. A dobosunk szexi mosoly kíséretében libbent a színpadra, előre jött "körülnézni", akár a nagyok. Igen, ehhez értett, a showhoz. Szaggatott trapéz farmernadrágja és oldalt kivágott SexPistols pólója vadító volt. Keretezett szemeit pirosan ránk villantotta, mire Lex elfelejtett levegőt venni, míg Lucifer helyet foglalt a hangszere mögött. Vártam és egy örökkévalóságnak tűnt, mire végre megjelent Ő. Bőrnadrágja feszesen tapadt az izmos lábára, laza Metallica pólója csak a mellkasa felső részét takarta. Zöld szemei világítottak, akár egy macskának. A szívem kihagyott egy ütemet. Lenéztem az ujjamon csillogó  smaragd színű kőre. Dean Winchester az enyém és csak az enyém.  Istenem... 
- Sziasztok! - Karolt át minket egy alacsonyabb illető. Csak emlegetni kellett. 
- Chuck! - Ugrott Pepi a nyakába. - De jó, hogy el tudtál jönni! 
- Ki nem hagytam volna a fiaim fellépést. - Vigyorgott, mint a tejbe tök. 
- Ki kér? - Ért mellénk kezében egyensúlyozva egy tálcával Gabriel. Levettük az italokat, a színpad pedig elsötétült. Csak annyi időre, hogy robbanás szerűen úja kivilágítsa a retinánkat és a dob hangja szétszakítsa a mellkasunkat. Azonnal felismertem, hogy Metallica számmal nyitnak. Sad but true... Dean hangja olyan volt, akár egy profié. Istenien énekelt és a szólók is tökéletesek voltak. Sorra jöttek a számok. Mind ismert előadótól szemezgettek. Volt ott AC/DC, Black Sabbath, Led Zeppelin, Nirvana, SexPistols (ahol Lucifer énekelt), meg persze még több Metallica.... 

A koncert végén Crowley állt egy kört, aztán bementünk a fiúkhoz hátra. Mindegyik izzadtan ölelt magához mindenkit. 
- Ez katasztrofális. - Képedt el Juni, ahogy a Sammy orrában lévő karikát bámulta. 
- Kiszedem otthon, nyugi. - Nevetett a srác boldogan. 
- Cas, ezt a kabátot így hagyhatnád. - Vonogatta Pepi a szemöldökét csintalanul. 
- Én mondtam nekik, hogy nem fog kijönni mosásnál. Nem foglalkoztak az ellenérveimmel. - Mondta komoly képpel, mire kitört belőlem a röhögés. 
- Hol van az uram? - Rángattam meg Lexy és Luci csókban összefonódó párosát. 
- Szerintem a mosdóban. - Bökött Lucifer a WC felé. Elindultam a mutatott irányba. Bekopogtam. 
- Jól vagy? - Válasz nélkül csapta ki az ajtót és szó nélkül kapott fel. 
- Soha jobban. - Vigyorgott pár centiről a képembe. 
- Büdös vagy. - Fogtam be az orrom. 
- Tudom. - Dörgölte hozzám magát. 
- Fúúúúúj! Segítsééég! - Kiáltottam a többieknek, de azok persze kárörvendve kivonultak piát szerezni. 
- Kiszáradok. - Adott csókot cserepes szájjal. 
- Menjünk, keressük meg őket. - Fogtam kézen. Akkor tűnt fel, hogy a körme feketére van festve. - Remélem ezt nem szeretnéd így hordani mindennap, mert elválok. 
- Áhh, pedig szerintem csini. - Nevetett fel. - Na húzzunk inni. - Karolt át és csatlakoztunk a többiekhez. 

~°~°~

1 megjegyzés: