2017. március 10., péntek

Eskimo

Rövidke Rob Benedict fanfiction/songfic. A Louden Swain Eskimo című száma alapján írtam.


"Olyan, mintha építészetet tanítanál egy eszkimónak,
Megmutathatnál neki mindent, amit tudsz
És mégis hóból építene házat"
*

 Rob egy nagy bundás kabátban állt a hatalmas hóban. Három pulóvert vett fel, és vagy ugyanannyi rétegnyi zoknit, de még így is borzasztóan fázott. Mielőtt elindult otthonról próbálta magát biztatni, hogy nem lesz olyan hideg, és bírni fogja Alaszkát, pedig pontosan tudta, hogy még magának is hazudik. Viszont elkötelezett volt, és mindenáron megakarta tanítani legalább egy eszkimónak, hogy hogyan kell házat építeni. Mármint házat, ami nem hóból van. 
 Kesztyűs kezei között néhány tervrajzot tartott, a táskájában könyvek lapultak, mindegyik építészetről szólt. Lelkesen kezdett bele a magyarázatába, hogy miért is járnának jól az eszkimók a rendes téglából és cementből épített házakkal. Az előtte álló férfi figyelt rá, mármint inkább mondjuk azt, hogy megpróbált rá figyelni, de nem érdekelték őt Rob szavai. Évszázadokon keresztül hóból építették a házaikat, miért most változtatnák meg a jól bevált módszereket? Egy idő után sarkon fordult és otthagyta Robot, az összes papírjával együtt, és felemelte a földről az odakészített hótéglát. Nemrég kezdtek el építeni egy új iglut, folytatni szerette volna. 
 Rob egyre jobban beleélte magát, teli volt ötletekkel, és csak mondta, és mondta. Percekkel később tűnt csak fel neki, hogy az eszkimó, akinek eddig beszélt már régen az épülő háza mellett állt, és építette azt. Egy pillanatra összetalálkozott a pillantásuk, Rob sértett volt, az eszkimó arca semmilyen érzelmet sem tükrözött.
 - Ennek nincs semmi értelme! - sóhajtott fel, és mérgesen összegyűrte a tervrajzokat. Maga mellé dobta, majd bűnbánásból gyorsan utána nyúlt, hogy eltudja rakni, és később kidobhassa. - Erről írni fogok egy számot - Határozta el, és elment megkeresni a Louden Swain többi tagját, akik valamilyen varázslatos módon sokkal jobban kijöttek az eszkimókkal. Lehet ők nem próbálkoztak nekik építészetet tanítani? 

* Eredeti szöveg szerint:
"It's like teaching architecture to an eskimo
  You could show him everything you know
  He still gonna build it out of snow"
A szöveget én fordítottam le.

2 megjegyzés:

  1. Ohwwww, hát ez egyszerre volt mézédes és imádni valóan humoros. :3 Szinte láttam magam előtt, ahogy drága Rob, egyem is meg a lelkét, ott magyaráz, teljesen beleéli magát a tervekbe, az eszkimó meg tojik rá magasról, csak lazán pakolja a téglákat, mintha az a szerencsétlen nem is neki beszélne. :D

    De ha mást nem, legalább ihletadó volt neki az alaszkai kaland, mert a zenéje és a hangja valami fantasztikus! ❤ Köszönöm, hogy olvashattam!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aaaa, annyira örülök most a kommentednek, mint a húgaim karácsonykor az új játékoknak - és tényleg nagyon tudnak neki örülni.
      Elkezdtem hallgatni olyan két hete az Eskimot, és hát azóta ismétlésen szól, a ficötlet meg első hallgatás után jött, mert milyen menő szövege van már. Köszönöm szépen a kommented, örülök, hogy tetszett! ❤

      Törlés