2017. március 14., kedd

Csönded vagyok

Mert komolyan? Mi menőbb annál, ha egy ZENE címet adunk a novellának? Szerintem minden, de ez most így a szép. :) Nem árulom el mi várható, csak azt, hogy Lory történeteinek itt a következménye. :D Jó olvasást ^^



 Castiel a konyhában ült még hajnali egykor is. Várta, hogy lánya, Claire, hazaérjen a házibuliból, ahova hetekig kellett könyörögnie, hogy Dean elengedje. Apai tanácsokkal felvértezve indult el még világosban és azt mondta, ne várják haza túl korán. A falon lévő óra megállíthatatlanul kattogott. Castielt ez megnyugtatta. Egyfajta háttér zajként szolgált a könyvhöz, amit épp olvasott. Nem akart ő lenni a szigorú apa, de szerette volna biztonságban tudni a lányát. Míg Dean fent aludt, addig ő várt. Talán három óra körül lehetett, mikor a bejárati ajtót nyílni hallotta. Felfigyelt rá, hogy mennyire óvatosan közelednek a léptek, de aki a szobákhoz akar elérni, annak előbb a konyhán is át kell vágnia. A fekete hajú férfi becsukta a könyvet és felnézett az érkezőre.
 - Jól vagy? - Vonta össze a szemöldökét, ahogy meglátta a sálba bugyolált lányt.
 Claire csak dünnyögött valamit és "minden mindegy" alapon, már hangosabban közlekedett.
 - Akkor jó éjt! - Mosolygott a háta mögött Castiel.
 A lány megtorpant a lépcső aljánál. Aprót biccentett, és csak azután folytatta felfelé az útját. Cas abban a pillanatban, ahogy hallotta csukódni lányának az ajtaját, felpattant és beviharzott a hálószobájukba. Rávetődött az ágyra és kicsit sem kellemesen, elkezdte rángatni Dean-t.
 - Édesem, baj van. Kelj fel! - Suttogta hangosan.
 A másik félkómásan felült és zavartan nézett szerelmére.
 - Igen, Cas. - Szólalt meg fáradt hangon. - Még nem süt a nap és te felkeltettél. Miért?
 - Szerintem valami történt Claire-el a buliban. - Nyögte megrökönyödve.
 Dean szeméből abban a pillanatban kiszállt az álom, ahogy meghallotta lánya nevét. Meghallgatta Cas meséjét, hogy pontosan miből gondolja ezt, majd a papucsot mellőzve, kikelt az ágyból.
 - Szerintem feküdj le aludni. - Nézett még vissza az ajtóból. - Mert ma vagy megölök valakit, vagy... Nincs másik opció.
 Castiel kissé félve hagyta, hogy a másik távozzon a szobából, de aztán úgy döntött bízik benne. Hiszen nem hiába mondott neki igent.

~~0~~

 Dean próbált halkan végig sétálni a folyosón, de annyira mérges volt, hogy egy idő után semmi nem érdekelte. Ha valaki bántani merte Claire-t, akkor biztos nem fog az illető sokáig élni. Ahogy az ajtó elé ért, elolvasta a kifüggesztett papírra vésett mondatot.
"Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel."
 Nagy levegőt vett, hogy biztos ne a lányon töltse ki a dühét, majd lassan belökte az ajtót. A sötétítő függöny nem volt elhúzva, így a hold tökéletesen kirajzolta az ágyig vezető utat.
 - Claire? - Kérdezte halkan, mikor elért hozzá.
 Fejére húzott paplannal feküdt összegömbölyödve, és csak akkor nézett ki alóla, mikor Dean leült mellé.
 - Menj el. - Szipogott a lány.
 - Csak azután, hogy elmondtad mi történt. - Kötötte ki Dean.
 Claire mocorogni kezdett, és végül beburkolózva nekitámaszkodott a háttámlának. Egy darabig csak ült egy helyben, majd az ágy melletti szekrényen lévő pzs-kért nyúlt. Hangosan kifújta az orrát, amíg Dean felmászott mellé. Kicsit félve, de karját átvetette a lánya vállán, aki szorosan hozzábújt. Dean-t melegség járta át. Sose voltak még ennyire nyugodtan egymás közelében. Szinte idilli lett volna az egész helyzet, ha éppen nem gyilkolni készült volna az apa.
 - Matt... - Kezdett bele a szőkeség, de elakadt a hangja és ismét sírni kezdett.
 Oh, igen. Most már biztos megfosztja a legnemesebb testrészétől azt a rohadékot. Eddig se volt szimpatikus neki, de ezek után végképp elvágta magát nála.
 - Mit tett? - Próbált mélyeket lélegezni. - Ugye nem...?
 - Nem tett semmi olyat. - Rázta a fejét. - Fogta magát és lelépett Rose-val a buli közepén.
 Dean felvont szemöldökkel hallgatta.
 - Rose? - Kérdezte. - A "legjobb barátnőm" Rose?
 - Már csak az "áruló" Rose. - Vont vállat és ismét kifújta az orrát. - Nem érdekes. Jól leszek.
 Dean felsóhajtott. Egy halált még eltusolt volna, de kettőt. Nehezebb lesz, mint gondolta.
 - Figyelj, ha ez neked fáj, akkor nekem és apádnak is fog. - Kezdett bele. - Ne mond azt, hogy "Nem érdekes.". Ami a te gondod, az a mi gondunk is. Hidd el, hogy bármilyen problémával fordulhatsz hozzánk. Ezért vagyunk neked.
 Mondandója végén megszorította kicsit a lány vállát és egy puszit nyomott a szőke tincsek közé. Claire nem válaszolt, csak még közelebb bújt az apjához. Hiába nem akarta bevallani még saját magának se, kedvelte Dean-t. Most pedig, hogy nem szól semmit, többet ért neki egy hegyi-beszédnél. Egy darabig még ültek, egymásnak dőlve. Dean egészen addig maradt a lány mellett, amíg már egyáltalán nem rázkódott a sírástól.
 - Elhiszem, hogy jól leszel. - Suttogta, mikor Claire elaludt.
 Eljátszott a gondolattal, hogy ma éjjel itt marad és vigyáz rá, de reggel biztosan kapott volna a fejére, hogy ő már "túl idős" ahhoz, hogy az apjával aludjon. Ezért inkább óvatosan kibújt mellőle és betakargatta. Amilyen halkan csak tudott, kiment a szobából. Megnyugodva feküdt be a már alvó Castiel mellé. Szép is a házas élet.

~~0~~

 Reggel Castiel hamar felébredt. Ahhoz képest, hogy nagyon későn ment aludni, eléggé kipihentnek érezte magát. Rápillantott a mellette alvóra és elgondolkodott, hogy vajon mi történhetett tegnap. Halkan felkelt mellőle és benézett Claire szobájába is. Ő is aludt még. Úgy döntött meglepi őket egy reggelivel, ezért lement a konyhába. A gofrik már majdnem teljesen kész voltak, mikor egy nagyon fáradt Dean jelent meg az ajtóban.
 - A gyomrom fel akart kelni. - Motyogta és egy gyors reggeli csók után, maga alá húzta a székét.
 Megvárta, míg szerelme elkészül, hogy együtt ehessenek. Csodával határos módon egy másik szőke fej is felbukkant a konyhában.
 - Jó reggelt. - Motyogta és mindkettő apja arcára nyomott egy puszit.
 A két férfi összenézett. Castiel nem értette mi történt az éjjel, de abban biztos volt, hogy valami megváltozott. Dean azonban nagyon boldog volt, hogy a lány végre tett egy kedves gesztust feléjük. Még akkor is, ha ez csak a mai napra korlátozódott ki. Így ültek le hárman reggelizni. A sokadik falat közben Claire feltette az őt izgató kérdést.
 - Ugye nem tettél semmi butaságot? - Bökött villájával Dean felé vádlón.
 - Kinézed belőlem? - Mosolygott ártatlanul a zöld szemű.
 A két Novak sokatmondón nézett egymásra és egyszerre kezdtek bólogatni.
 - Igen. - Mondta Claire.
 - Sajnálom Dean, de mellette állok. - Vont vállat Castiel is.
 - Árulók. - Duzzogott a férfi, mégis azt kívánta, hogy minden reggelük ilyen legyen.

10 megjegyzés:

  1. Nagyon édes Dadstiel...támogatom a két Novak-ot :'D ❤

    VálaszTörlés
  2. ÉdesjóIstengyerele, hát ez nagyon überfasza volt. Megint oda a szívem... Csak rakd a többihez. :3

    Főleg az tetszett, mikor Dean a gyilkosságokon gondolkozott. Én szívesen beszállok, lincseljük meg a két tagot egy-egy döglött heringgel. *-* Meg hát milyen édes volt az az összebújás, na. :') Azt viszont nagyon irigylem, hogy Cas ilyen nyugodt volt, mikor hajnali nem tudom, hánykor esett haza a kölök. Én biztos kihordtam volna lábon négy és fél infarktust addigra, aztán mikor hazaér, legkiabálom és még azért is sír majd szegény. Amitől meg én sírok. #mintaszülő

    Tudod mit? Nem is tudok neked olyan részt mondani, ami nem tetszett. Fantasztikus volt az egész, és mivel telhetetlen dög vagyok, kérem a következőt, mert ennek kell, hogy legyen párja! (^~^) ❤

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt ülök már egy ideje a kommented felett és nem tudom mit mondjak >< Csak nevetek és pattogok és próbálok normális köszönömöt írni XD A te hibád, hogy Dadstielt írtam ><
      *fél óra múlva visszatér* Még mindig nem tudom mit írjak XD Csak annyit talán, hogy nem ígérek semmit, de szerintem hozok még ilyet... Na meg hogy Cas és Dean az én szüleim reakciója volt.. Legalábbis én így tudom elképzelni :D Köszönöm <3

      Törlés
  3. <3 (de ezt már bővebben is megbeszéltük) :D

    VálaszTörlés
  4. Daddy Dean!♡ Cas aput meg imádom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm <3 én is szerettem velük írni ^^

      Törlés
  5. Daddy Dean!♡ Cas aput meg imádom!

    VálaszTörlés