2017. február 2., csütörtök

A kék nyakkendő esete



Muszáj voltam megírni a "Kockás ing esete"-nek az előzményeit, mert megcsapott a múzsa, és nézzétek mi lett belőle. Különösen ajánlom Ginának, aki sikeresen megölt ma már egyszer-kétszer, és Lexynek, mert rég írtam bármit is, pedig már régóta vár valamit a kezeim közül. És nézd! Supernatural ficet írtam.
UI: Azt hiszem a Deadpool hagyomány lesz. 



Dean ötlete volt az egész. Pár nap után most értek haza egy vadászatról a lányokkal, amíg mi Castiellel a bunkerban ültünk, és a könyveket bújtuk, akárhányszor valamelyik Winchester, vagy Seres felhívott minket. Ötletem sincs, hogy hogyan sikerül kifogniuk a különleges eseteket, de minden egyes alkalommal valami újat találnak, amiről ötletünk sincs, hogy micsoda, de legalább a neten is alig van fent róluk valami, és néha még ez a rengeteg könyv sem elég ahhoz, hogy hamar kilehessen deríteni, hogy mivel van dolguk, hogy védekezzenek ellene, és mivel lehet megölni. Bár, amióta négyen vadásznak sokkal könnyebb, egyben mégis sokkal nehezebb dolguk van. Több ember van, akire vigyázni kell, akit nem szabad hagyni megsérülni, legrosszabb esetben meghalni. Ellenben több szem többet lát, és könnyebben irtanak ki fészkeket, vagy nem számít rá a magányos szörny, hogy ennyien jönnek utána. Na meg néha kénytelenek két motelszobát kibérelni a régi jól bevált egy helyett, mert vannak éjszakák, amikor kicsit érdekes helyzet lenne a közös szobákból. 
Szóval visszatérve, Dean ötlete volt az egész. Eredetileg egy kis iszogatás lett volna a terv, pár üveg sör, talán egy-két pohár whisky, és egy kis pókerezés. Mondanom sem kell, egy-két üveg whisky, és vetkőzős póker lett a vége. 

Dean vigyorogva osztotta ki a lapokat, mire én székkel együtt húzódtam hátrébb.
 - Nem, ki van zárva, nem tudok pókerezni, veszítenék, és aztán vetkőzhetnék, és ne haragudjatok meg, de arra ott van nektek Lexy meg Gina. - A két említett morcos pillantásokat küldött felém, de én csak vállat vontam. - Most mi van? Ez csak az igazság! - Dean megadóan bólintott, és Cas felé nézett.
 - Te? - Az említett kezébe vett néhány lapot, és tanulmányozni kezdte azokat. 
 - Nem értem ezeket a jeleket a kártyákon, mit jelentenek? - nézett értetlenül végül Deanre.
 - Cas, ez csak szimpla francia kártya, de azt hiszem inkább neked is hanyagolnod kéne. 
 - Mitől francia? - A két Winchester sóhajtva nézett egymásra és inkább nem válaszoltak az angyal kérdésére, én pedig elé löktem egy poharat, félig whiskyvel töltve. 
 - Inkább igyál. - Nem kellett kétszer mondani, lehúzta az első pohárral, aztán a másodikkal, és így tovább, és olyan tizenkettő után meg már nem is számoltam. 
 - Azt hiszem, kezdem megérezni - próbált meg felkelni a székből, aztán két lépés után inkább visszaült. 
 - Valaki vegye el tőle a whiskys üveget - biccentett Dean, miközben lerugdosta magáról a nadrágját. A pókerező négyesre emeltem a tekintetem. Ginán már csak fehérnemű volt, Deanről csak a nadrág és a zokni került még le, Sam inge a széktámlán hevert, Lexy is csak a pulcsijától szabadult meg. És Gina a következő pillanatban felpattant a székéről.
 - Nem, nem lehet, hogy ennyire vesztésre álljak - jelentette ki. - Sam csal. - Az említett elnevette magát. 
 - Ne keverj össze a bátyámmal, szimplán csak jobban játszok, mint ti - vigyorgott tovább, és ez Lexyt is mosolygásra késztette. Gina kénytelen-kelletlen nyúlt hátra a melltartója kapcsáért, és ledobta magáról a ruhadarabot. Ahogy Dean végigmérte barátnőjét nyelt egyet, majd visszafordult a kártyák felé. A többiek is inkább a kártyának szentelték a figyelmüket, egyedül a részeg angyal kezdte el méregetni a lányt. 
 - Cas, ne ilyen feltűnően - böktem oldalba a férfit, aki csak még inkább félredöntötte a fejét, és összeszűkült szemekkel bámult. 
 - Hogy tudta Isten mindezt egyetlen oldalbordából ilyenre teremteni - motyogta maga elé. 
 - Elég már, még a végén Dean féltékenységi rohamot kap - szűrtem a fogaim között, de a vadász így is meghallotta a nevét, és felénk pillantott. 
 - Hallottam a ne... - kezdett bele, de aztán észrevette, hogy Cas mit bámul annyira. - Haver, ne már, a területemen mászkálsz, a tulajdonom. - Gina egy pillanat alatt vágta le a helyzetet, és Dean felé fordult.
 - Mi az, hogy a tulajdonod? Csak, hogy tudd, Dean Winchester, saját magam tulajdona vagyok - jelentette ki felháborodva. 
 - Igen, igen, tudom, öngyilkos kijelentés volt, haladhatunk tovább arra, hogy Cas még mindig a melleidet bámulja? 
 - Totál be van nyomva, hagyjátok szegényt - szóltam rájuk. - Adj neki pár órát, és okés lesz. - Közben az angyal, mintha meg sem hallotta volna, hogy róla van szó. 
 - Kíváncsi vagyok, hogy milyen megtapintani - mondta, még mindig elvarázsolt fejjel. 
 - Na jó, itt lesz elég az ingyen pornóból, majd fogdoshatsz mást. - Azzal Dean felkapott egy inget valahonnan, rádobta Ginára, majd elkapta a lányt, és maga után húzta. 
 - Hova megyünk? Még meg kell vernem Samet! - szólalt meg a vörös hajú lány, miközben szúrós pillantásokat küldött az égi meszelő felé. 
 - Dehogy kell, egy szál bugyiban vagy, és ha az is lekerül rólad, még a végén egy részeg angyal áldozata leszel, azt meg nem hagyom. 
 - Így meg egy részeg vadászé, nem tök mindegy?
 - Már nem azért, de mindketten talaj részegek vagytok - mondta Lexy. Ebben igaza volt, már szimplán az is csoda, hogyha bármire emlékezni fognak onnantól kezdve, hogy elkezdtünk pókerezni. 
 - Én nem! - Szájalt vissza Dean, két lépés között kicsit meg-meg billegve, maga után húzva Ginát, aki úgy látszik végül megbékélt a helyzettel, és a zöld szeművel ment. 
 - Nem részeg, á, dehogy - röhögött fel Sam, amint eltűnt a páros. 
 - Azt hiszem ezt győzelemnek könyvelhetjük el - vigyorgott Lexy, és ledobta a kártyáit az asztalra, Sam pedig odahúzta őt magához egy rövid csókra. 
 - És most mit csinálunk Casszel? - kérdeztem rá. 
 - Mondanám, hogy elbírsz vele, de ilyen állapotban lehet kellünk mellé többen. - Hálás pillantásokat küldtem Lexy felé. Egyelőre még korán volt, és nem volt kedvem egyedül meg egy jelen pillanatban félig agyhalott angyallal csendben ücsörögni. 
 - Csak adjatok neki egy órát, szerintem jobban lesz - pillantottam Cas felé, aki most már az asztalon feküdt, és próbált egy kicsit pihenni. 
 - Nem akarunk addig megnézni egy filmet? - kérdezte Lexy, és anélkül, hogy megvárta volna a választ, odahúzta Sam laptopját, és gyorsan keresett valami filmet, amit elindíthatna. Bekapcsolta a Deadpoolt, és befészkelte magát Sam karjai közé. Néha-néha rájuk tévedt a szemem. Sam a rózsaszín tincsekkel játszott, és szeretettel nézett le Lexyre, a lány pedig továbbra is a laptop kijelzőjét bámulta. Aztán kicsivel később reménykedően nézett fel a férfira, aki egy puszit nyomott az arcára, és utána mindketten tovább nézték a filmet. Őszintén? Aranyos párt alkottak. Közben töltöttem még magunknak egy kis whiskyt, és egészen addig kellemesen eliszogattunk - enyhén illuminált állapotba kerültünk, - amíg Cas hirtelen fel nem ült az asztalnál. 
 - Jobban vagy? - pillantottam az angyalra, aki válaszadás helyett, csak a vállamra döntötte a fejét, és összeszorította a szemeit. Az asztalnál ülő páros kérdőn nézett rám, én pedig csak óvatosan vállat vontam. 
 - Kezd későre járni, szóval jobb, ha mi most megyünk - szólalt meg Sam, aztán összevigyorogtak Lexyvel, összekulcsolták az ujjaikat, és elindultak Sam szobája felé. A vállamon pihenő angyalra pillantottam, és végigsimítottam az arcán, mire megmozdult, aztán érdeklődve nézett rám. 
 - Van egy ötletem - szólalt meg, azzal odahajolt hozzám, és megcsókolt. A meglepődöttségemtől egy pillanatra azt sem tudtam, hogy hol vagyok, aztán hagytam, hogy sodorjon magával az ár. 
 - Oké, hű. Jó ötlet volt, nem gondoltam volna, hogy ilyet is tudsz - szólaltam meg végül a döbbentségemtől. 
 - Még régebben tanultam a pizzafutártól - mondta egy szemrebbenés nélkül. Annyira naiv tudott lenni, és ez annyira aranyos volt. Aztán megint odahajolt hozzám, én pedig megtámasztottam a vállánál, hogy a kék íriszekbe tudjak nézni. 
 - Mi lenne, ha keresnénk egy szobát? - vigyorodtam el. Az este többi része? Nem feltétlen számít korhatár nélkülinek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése