2016. október 29., szombat

Macska-baj

Castiel szeretne valamit, Dean pedig nagyon nem akarja... Nem gondolni semmi rosszra! ^^ Destiel-Halloween kihívásra készült! :) Jó olvasást!


 Castiel ragaszkodott hozzá, hogy Dean velejöjjön. Bár a vadász nem tudta, hogy miről van szó, beleegyezett. Viszont meglepődött, mikor egy közönséges utcán találta magukat. A házak elé kirakták már a faragott töklámpásokat és jelmezbe bújtatott gyerekek kopogtattak be indegen házakba. Castiel idegesen körülnézett és elindult egy irányba. Nem figyelte, hogy Dean követi-e, vagy sem. Céltudatosan sietett az egyik ház felé.  A hátuljában voltak és mivel rengeteg ember megfordult erre mostanság, így nem kellett tartaniuk attól, hogy elzavarják őket. Mikor már majdnem a bejáratnál tartottak, Castiel hirtelen megállt, körülnézett és csak egy perc néma álldogálás után indult neki újra. A mögötte siető vadász nem bírta tovább.
 - Cas, mi a... - Nem tudta befejezni, mert az angyal hirtelen felé fordult és belé fojtotta a szót.
 A szájára rakta a mutatóujját, ezzel jelezve, hogy csendben legyen. Dean engedelmeskedett. Vajon mi lehet ennyire fontos, hogy csak így elrángatta? Egy szellem, esetleg vérfarkas les az ártatlan kölykökre? Nem tudta eldönteni. Már-már azon volt, hogy ismét megkérdezi és épp fel akarta magára hívni a figyelmet, mikoris mocorgást hallott az egyik bokor mögül. A fegyvere felé nyúlt óvatosan, nehogy elijessze azt a valamit. Castiel azonban leguggolt és egy kis konzervet húzott elő a ballonkabátja zsebéből. És akkor meglátta. A fenevad egy koromfekete, rikítókék szemekkel megáldott macska volt. Dean kikerekedett szemekkel figyelte, ahogy az állat lassan odasétál az angyalhoz és enni kezdni a hozott ételt. Cas egy idő után az ölébe vette és simogatni kezdte.
 - Most már kaphatok magyarázatot? - Kérdezte Dean kissé ingerülten, majd tüsszentett egyet.
 - Ő itt Lucifer. - Mutatta fel a szőrgombócot, ami dorombolva fogadta a simogató kezet. - Egy fekete macska.
 - Azt látom, de mi miért vagyunk itt Luciferrel? - A helyzet abszurd volt és nevetséges.
 Az úr egyik angyala, egy vadász és egy cica, akit magáról a Sátánról neveztek el. Milyen elmebeteg ötlen így hívni szegény állatot.
 - Az emberek félnek tőlük, mert azt hiszik balszerencsét hoznak. - Magyarázta és az arcához emelte, hogy hozzábújhasson.
 Olyan volt, mint egy nagy gyerek, aki életében először kap háziállatot.
 - Még mindig nem értem mi közünk van nekünk hozzá. - Mutogatott, de lassan kezdte azt érezni, hogy Castiel jól szórakozik a zavarán.
 - Megtarthatom? - Tette fel az angyal azt a kérdést, amire Dean egyáltalán nem számított.
 Szíve szerint azonnal rávágta volna, hogy nem, de hirtelen négy kék szempár nézett rá kérlelően. Nem viccel! A macska, mintha értette volna, hogy mit szeretnének, még közelebb bújt a szárnyashoz.
 - Mi van akkor, ha van gazdája? - Vetette be az utolsó lapját.
 úgy gondolta, hogy Castiel túl kedves ahhoz, hogy elvigye valakitől. Bármennyire is szeretne egyet. Cas a hasát kezdte vakargatni a cicának és mélyen a szemébe nézett. Pár pillanat elteltével szomorúan rakta vissza a földre.
 - Egy nyolc éves kislányé, aki nagyon szereti és jól bánik vele. - Mondta és legörbítette a szája sarkát.
 Dean fel akarta vidítani valahogyan.
 - Ha ez nyugtat, akkor talán igent mondtam volna rá. - Mondta ki, de az angyal még mindig lógatta a szárnyait. Ekkor villant be a legjobb ötlet. - Szeretnéd mégjobban megismerni az embereket?
 Castiel bólintott és hagyta, hogy a vadász visszavezesse az utcára.
 - Akkor indulás cukorkát gyűjteni! - Boxolt a levegőbe és örömmel vette észre, hogy végre Cas is elmosolyodott.
 Egész este házról-házra jártak, és mindenkinek azt mondták, hogy ők az "angyal és vadásza" jelmezt vették fel. Egy egész kis szatyornyi édességet gyűjtöttek össze, és mikor reggel fáradtan visszamentek a bunkerba, akkor Sam nem kérdezett semmit. Inkább markolt egyet a cukorkákból és visszament a szobájába aludni. Az idősebb Winchester is követte a példáját.

 - Dean... Dean! - Suttogta egy hang maga mellől és az volta  szerencse, hogy azonnal felismerte Castiel hangját.
 - Mi van már? - Nyitotta résnyire a szemét.
 - Úgy gondoltam, hogy mivel Luciferre igent mondtál volna, így egy másik állatba is beleegyeznél.
 A vadász gyanakodva ült fel az ágyon, majd tüsszentett egy hatalmasat. Castiel egy szürke színű cicát tartott a kezében.
 - A neve Michael! - Mosolygott boldogan.
 Dean egy nyögés kíséretében dőlt vissza a párnák közé. Ez csak egy álom. Ez egy rossz álom. Viszont mikor megint kilesett a szemhéjai alól, akkor az ágyán törökülésben elhelyezkedett angyalt látott, ölében egy macskával. Ez az ő lelkén szárad. Már csak az a kérdés, hogy hogyan mondja meg Sam-nek, hogy lett egy bunker-állatuk?

10 megjegyzés:

  1. AHWWWWWWWWWWWW, AHW, AHWWW, AHWAHWAHW
    EZ VALAMI ESZMÉLETLEN CUKI VOLT *W* AHWWWWWWWW
    ENNYI. AAAHHHHWWW. :3 ÉN MINDIG IS TUDTAM. ÉN TUDTAM HOGY CAS-NEK KELL EGY TITA. AHW.
    (én miért nem tudok ilyen egyszerűeket és aranyosakat írni? T.T)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fenébe, hogy nem tudok neked sosem normális választ adni >< megölsz az összes kommenteddel ;-; és iigen, Cas-nek kell egy cica *^* amúgy neked is megy az! Csak legyél fangörcsös állapotban :D én szurkolok és köszönöm hogy olvasol ^^

      Törlés
  2. Nekem most azonnal kell egy macska! Komolyan, meg kell dögönyöznöm egy ilyen kis édes szőrcsomót. Nem, egy Cast akarok egy macskával. Mégse, Cast egy morgós Deannel és két macskával. Lexy, megöölsz! *-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te is engem ;-; És igen, kell egy cica *^* Mellé természetesen Dean és Cas is :D ha megkapom őket, akkor osztozkodhatunk rajta ^^ köszönöm, hogy írtál :)

      Törlés
    2. Én is beszállhatok az üzletbe? Tietek lehet Dean és Cas, én meg viszem a macskákat. :D Jó, Cas és Dean is jóarc, Cas meg tud repülni is többek között, de akkor is a macska kell! :D

      Törlés
    3. Gyere, akkor már csak Lori-val kell lefight-olnunk, hogy kié melyik legyen :"D

      Törlés
  3. CICAAAA! ÁH! Mindjárt szívinfarktusom lesz! Egy cica! Csak elképzeltem, és máris megőrülök! Olyan tündériek a macskák! Irigy leszek a történet-beli Castielre. :D
    A történet is aranyos volt ám! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm ^^ És igen, CICAAA :D Itt kell kiélnem a macska mániámat, mert anya nem engedi, hogy legyen mégegy :(

      Törlés
    2. De örülhetsz, hogy legalább már van! De ha belegondolunk, macskából sosem elég... :D
      Nálam teljesen reménytelen a helyzet, ha cicatartásról van szó. Pedig már legalább ezer okot felsoroltam, hogy miért kell macskát tartani, és elmagyaráztam mindenkinek, hogy az a legjobb dolog a világon, amikor az ember arra ébred, hogy a macska dörgölőzik a fejéhez.
      Most be kell érnem 3 pár cicás zoknival és egy cicás pólóval, amit csak itthon merek hordani, nehogy rosszra gondoljanak a jónépek :D
      Írj még ilyen Cas-es cicás történeteket, hogy én is élvezkedhessek egy kicsit! :)

      Törlés
    3. Lehetséges, hogy még megtámad a Catsiel múzsa és akkor lesz cicás sori, mert macskából sosem elég ^^

      Törlés