2017. április 26., szerda

MAMA

Dean levele Mary-nek még a visszatérése előtt. Kissé angst, kissé fura... bocs gyerekek, ez ilyen lett. Ketch megtalálja a házkutatás közben. Az ihlet adó nóta: MAMA


Anya, mind a pokolra jutunk. Mind ahányan vagyunk. Remegő kézzel írom neked ezt a levelet és remélem legalább Te jól vagy. Úgyis mind a pokolra jutunk. 
Ó anya, mind meg fogunk halni. Egyszer mindenképp. Ne kérdezz semmit, nem szeretnélek sírni látni. Mind meg fogunk halni. 

És amikor elmegyünk, ne okolj minket. Hagyd, hogy apa után, mi is tűzben égjünk el. Tettük amit tennünk kellett, de el soha nem eresztettünk. Drága anya, bárcsak itt lennél!
Anya, mind tele vagyunk hazugságokkal. Olyanok vagyunk, akár a szorgos hangyák, akik épp egy koporsót építenek a saját méretükben. Mind tele vagyunk hazugságokkal. 
Nézd anya, mit tett a háború a lábaimmal és a nyelvemmel. Minden mozdulat fáj, a számon pedig ömlik ki a hazugság. Lehet inkább lányt kellett volna szülnöd, vagy lehettem volna jobb fiad. Ha megvédtelek volna, most egyszerre lennénk a föld alatt. Jobb gyermeket érdemeltél volna nálam.
És amikor elmegyünk, ne okolj minket. Hagyd, hogy a tűzben égjünk el. Tettük amit tennünk kellett, de el soha nem eresztettünk. Drága anya, térj vissza hozzánk!
Mondhattad volna, hogy "Nem vagy a fiam. Végeztem. Találnak majd neked egy jobb helyet. Menj már és ne gyere vissza!" Így van. Így kellett volna lennie. 
Anya, mind a pokolra jutunk. Mind ahányan vagyunk. Egész kellemes egy hely. Kivéve a szagát. De ne aggódj, úgyis mind oda jutunk. 
Ha kedvesnek szólítottál volna, talán énekelnék neked egy számot, de túl sok szart tettem ezzel a kibaszott pisztollyal. Elmesélnék mindent, állandóan könnyesre sírnád a szemeidet.  

Mind átkozottak vagyunk. Csak a szerencsén és a véletleneken múlik, hogy még élünk. Egyszer majd megmutatom, hogy térhetsz vissza hozzánk. Ígérem. 
Mi tovább lépünk, figyelj minket és vigyázz ránk. Ha pedig holnap meghalnánk, nem fogunk sírni, hisz végre újra láthatunk. 

2 megjegyzés:

  1. vakaki finally songficet írt a kedvenc számomra
    chuck bless your name

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj, örülök, hogy tetszett. :) Már ezer éve fogalmazódott a fejemben, de nem tudtam beilleszteni a történetbe. :) Köszönöm a kommentet ^^

      Törlés