2021. január 1., péntek

Your name

Boldog Új Évet! :)

 Dean Winchester a tükör előtt áll és próbálja megfogni a gondolatait, amik, mintha csak víz lenne, kifolynak az ujjai közül. A saját szemébe nézve látja az ürességet, de nem ijeszti meg. Olyan érzés, mintha mindig is ott lett volna. Egy pillanatra átfut az agyán, hogy ez az átok lehet, hogy inkább áldás lenne neki. Annyi mindenkit vesztett már el. Annyi mindent feláldozott már.
 - Alissa. - Ugrik be a név, amit leginkább jó lenne feledni.
Megmossa az arcát, hátha észhez tér kicsit.
 - Oké. - Vesz mély levegőt. - A nevem Dean Winchester. Sam a testvérem... Mary Winchester az anyám és Cas a legjobb barátom.
 Ismét elé villan egy kép. Szeplők a hófehér bőrön. Egy mosoly, egy göndör, vörös tincs.
 - Lis. - Ismét kiejti a nevet és keze remegni kezd.
 Talán áldás lenne felejteni, de ez az, amit nem akar elveszíteni. Újra. Hiszen a nőből úgy rémlik neki már csak az emlék maradt meg. Hirtelen kapja el a pánik és kirontva a kis fürdőszobából valami íróeszköz után kutat. Egy hosszú pálca után kap, minek a nevére már nem emlékszik, de még tudja hogyan kell használni. Leül törökülésben az ágyra és nem figyelve a többiekre, akik a szobában vannak, írni kezd a kezére.
 - Alissa. - Mormogja egyre többször és többször, ahogy a név ismét és ismét felkerül a bőrére.
 - A nevem Dean, az öcsém Sam... Az anyám... - Elakad a gondolatban, de tovább firkál. - Alissa, az akit szeretek.
 Megrázza a fejét.
 - Alissa az, akit szerettem. - Javítja ki magát. - A nevem...
Beharapja a száját. Nem... Nem emlékszik a nevére. Visszafogja a könnyeit és elfolynak előtte a betűk. Addig írja le a nő nevét, míg nem elfelejti, hogy miért teszi és azt is, hogyan kell írni és olvasni. Mégis valahogy nyugodt a lelke. Nem tudja miért, de rámosolyog a kezén látható fekete, elmosódott tintára. Dean nem tudja, hogy lassan meghal. Nem emlékszik arra, hogy ki is ő, mégis valahogy boldog, mert az utolsó dolog, amit lát, az az Ő neve.
 - Apa? - Lép közelebb hozzá egy alig öt éves kislány.
Vörös haj, fehér bőr, apró szeplők az orron. Más, mégis hasonló. Lehet, hogy tévedett? Lehet, hogy lenne még miért élnie? 
 - Alissa? - A férfi, aki a saját nevére nem, de a lányáéra emlékszik, felkel, hogy megmentse azt, ami még maradt belőle. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése